Vanhaa ja tulevaa.

Hei!

Minun nimeni on Sergei ja olen tämän vuoden hallituksen puheenjohtaja. Tämä kausi hallituksessa on minulle kolmas, toinen puheenjohtajana. Heti näin vuoden alkuun, haluaisin kertoa teille tiiviisti mitä kaikkea ollaan tehty viime vuonna ja mitä tullaan tekemään tänä vuonna. Näin saatte paremman kuvan siitä, mitä meidän toiminta on pitänyt sisällään.

Vuosi 2016 oli haastava vuosi kaikin puolin, mutta onnistumia oli ja reilusti. Suurin osa tuloksista näkyy tänä vuonna, mutta työt sen eteen hallitus on tehnyt viime vuonna.
Vuoden alussa päätimme yrittää muuttaa toimintaa ja jättää osan perinteistä taakse. Halusimme tarjota jäsenillemme tasokasta palvelua ja näyttää kaikille että me ollaan se iso, vahva ja ammattitaitoinen yhdistys täällä Haaga-Heliassa. Elämämme helpostukseski aloitimme heti keväällä yhteistyön Night People Groupin kanssa ja heidän avulla saimmekin loppuvuodesta paljon sulavamman tapahtumien suhteen. Perinteisistä tapahtumista yritimme pitää kiinni, kuitenkin pientä uudistusta väliin heittäen. Perinteisesti osallistuimme Helgan Fuksiaisiin keväällä ja syksyllä, sekä ensimmäistä kertaa Laureamkon Fuksiaisiin syksyllä. Meininki oli molemmissa aivan huikea. Vappuna oltiin myös täysillä mukana järjestämällä Kantsu Haltuun ja pitämällä rasti Kastajaisissa. Vuosijuhlat olivat menestykkäät, myivät loppuun todella nopeasti ja lopputulos oli aivan mahtava. Joulukuussa osallistuimme myös mahtavaan Opiskelijoiden Jouluhimmeliin, joka on ainakin minun opiskelijauran kohohetki. Voin siitä projektista puhua ylpeydellä kymmeniä ja kymmeniä kertoja, kunhan saan luvan.

Edunvalvontapuolella yritimme pitää tason korkealla. Yty ja joop -kokouksiin osallistuttiin vaikka mikä olisi ja asioista puhuttiin ääneen, vaikka aina siitä ei tykätty. Pidimme meidän koulutusohjelman ja sen opiskelijoiden puolta tilanteesta riippumatta. Teimme kannanoton liittyen kurssien leikkauttamiseen ja osallistuimme mielenosoitukseen opintotuen leikkaamista vastaan. Meidän sosiaali- ja koulutuspoliittinenvastaava Ilkka oli mukana kehittämässä opettajuutta. Hallituksen kokouksia pidettiin usein ja niissä usein meni iltamyöhään.

Atkinsin hallituksessa on kaudella 2017 seitsemän täysin uutta hallituslaista kolmen vanhan lisäksi. Uudet kasvot antavat mahdollisuuden viedä toimintaa sellaiseen suuntaan, jota me ollaan nyt etsitty jo jonkin aikaa. Heti alkuvuodesta meillä on pari ekskursiota, ensimmäinen jo tämän viikon torstaina! Tavoitteena on tutustuttaa meidän opiskelijat alan johtaviin yrityksiin ja auttaa heidät löytämään harjoittelu- tai työpaikat. Ilman kontakteja on vaikeaa löytää työpaikka nykymaailmassa ja me haluamme auttaa siinä. Jäsenhankintaan ollaankin panostettu enemmän kuin koskaan, koska vain meidän jäsenten avulla tämä kaikki onnistuu. Yritämme vaikuttaa koulutuspoliittisesti jatkossakin kuin meidän koulussa, myös valtakunnallisesti ja ilmoitamme kaikista onnistumisista teille.

Tapahtumien ja sosiaalisuuteen liittyen vuosi 2017 on aika tapahtumarikas. Ensimmäinen oma tapahtuma on Ystävänpäiväbileet, jotka me perinteisesti järjestämme HSOY ryn kanssa. Kantsu Haltuun -tapahtuma järjestetään tänä vuonna viimeistä kertaa nimellä Kantsu Hautaan, koska Kannelmäen ostoskeskus puretaan. Lisätietoja tullaan tiputtelemaan lähempänä ajankohtaa. Kevään aikan järjestämme myös yhden tapahtuman täysin uuden yhteistyökumppanin kanssa, mikä on aina mahtavaa! Myös omia tapahtumia tulee jokunen, Mitkä Vitun Bileet!? tottakai yksi niistä. Syksystä on vielä todella aikaista puhua, joten siihen palataan vielä.

Kaiken kaikkiaan paljon asioita ollaan tehty ja vielä enemmän tullaan tekemään. Meidän nettisivut ovat vihdoinkin hyvällä mallilla suomeksi ja englanniksi, ja me haluammekin saada enemmän BITE -puolen opiskelijoita mukaan. Uudistamme jäseniltojamme ja haluamme kuulla teidän kaikkien ideoita. Käy tästä linkistä kertomassa meille mitä haluaisit nähdä jäsenilloissa. Yritämme toteuttaa hyvät ja suositut ideat vuoden aikana.

Tekstistä tuli pitkä, mutta toivottavasti avasi edes jonkun verran meidän toimintaa teille. Yritän pitää teitä kaikkia ajan tasalla jatkossakin.

Nähdään!

Sergei Pavlov
Atkins ryn puheenjohtaja.