Futuricen excursio 19.1.2017

Atkins ry järjesti Futuricen kanssa jäsenilleen yritysvierailun Futuricen Helsingin toimipisteeseen 19.1.2017. Viime vuonna emme saaneet järjestettyä ainuttakaan yritysvierailua, joten syystäkin odotimme tapahtumaa innolla. Alkuun ilmassa oli hieman epävarmuutta tapahtuman houkuttelevuuden suhteen, koska joskus yritysvierailut eivät ole vetäneet niin hirveästi väkeä paikalle, mutta pari päivää ennen excusiota hallituksemme sai aihetta pienelle tuuletukselle, sillä tapahtuman suosio yllätti odotuksemme ja osallistujakiintiö meni täyteen. Mahtava juttu, että tällaisille tapahtumille onkin kysyntää.

Saavuimme isolla porukalla Annankadulla sijaitsevalle toimipisteelle ja pienen porraskävelyn jälkeen astuimme rakennuksen kahdeksannessa kerroksessa sijaitsevan toimiston ovesta sisään. Sisään päästyämme rennon ilmapiirin pystyi aistimaan samantien. Tila johon astuimme sisään, oli järjettömän kokoinen hengailutila ja tilassa oleva keittiökin oli suurempi kuin allekirjoittaneen ahdas soluasunto. Keittiönpöydällä olevat Fafa’sin herkut ja laatuoluet selvästikin maistuivat vierailijoille, ja pikkupurtavan jälkeen pystyikin hyvällä mielellä kuunnella tulevaa esitystä Futuricesta.

Esityksen aikana kuulimme enemmän Futuricesta, yritysken arvoista ja historiasta. Saimme kuulla myös Futuricen Spice Programista, joka on Futuricen oma “open source” -ohjelma ja lisää Spice Programista voi lukea täältä (Spice Program). Noin vajaan tunnin mittaiseen esitykseen mahtui myös puhetta hyvän työhakemuksen tekemisestä ja siitä, mitkä asiat pistävät rekrytoijan silmään hyvässä hakemuksessa, kun hakemuksia on jopa satoja. Tästä moni osallistuja sai takuulla hyviä neuvoja, kun kohta on taas aika perinteiselle kesätyöhakemusrumballe.

Esityksen jälkeen itse vierailijat pistettiin sorvin ääreen. Meidät jaettiin viiden hengen ryhmiin ja saimme tehtäväksi ideiota tulevaisuuden digitaalisia palveluja, jotka hyödyntävät tämän hetken kuumimpia teknologioita, kuten VR-laseja ja muuta älyteknologiaa. Aikaa meille annettiin parikymmentä minuuttia ja tuona aikana syntyi monta villiä, mutta täysin toteuttamiskelpoista ideaa aina virtuaalisesta konfferenssipalvelusta ja kahvia toimittaviin lennokkeihin. Esitysten jälkeen jokainen sai äänestää mielestään parasta ideaa, ja tietysti omaa ideaa ei saanut äänestää. Tiukan äänestyksen päätteeksi voittajaideaksi äänestettiin “augmented reality” -teknologiaa hyödyntävä autopuhelinohjelmisto, jonka tarkoituksena olisi tehdä puhelujen ja tekstiviestien lähettämisestä ajon aikana sujuvampaa ja turvallisempaa, jota myös allekirjoittanut oli ideoimassa. Toki meitä ei palkittu miljoonien alkupääomalla ideaamme varten, mutta hienot kangaskassit, t-paidat ja pullo skumppaa lämmittivät mieltä.

Itse varsinaisen tapahtuman jälkeen jätkät olivat pistäneet saunan lämpemään ja sen aikaa vierailijat pääsivät muun muassa kokeilemaan VR-laseja, jotka valitettavasti jäivät allekirjoittaneelta kokematta, kun pienessä porukassa innostuimme keskustelemaan syvällisiä asioita internetistä ja sen tuomista mahdollisuuksista. Noin kahdeksan aikaan olikin aika napata olutta mukaan ja suunnata yrityksen toimitiloissa sijaitsevaan saunatiloihin. Loppuilta kuluikin hyvien keskusteluiden merkeissä ja tiukkoja keskusteluja käytiin niin suomalaisen lainsäädännön älyttömyyksistä kuin funktionaalisen ohjelmoinnin hyvistä puolista.

Loppuun on sanottava, että excursiosta jäi paljonkin käteen. Vaikka iltaan mahtui paljon jutusteltua hyvän oluen merkeissä, pääsimme katsomaan lähempää Futuricen toimintamallia ja moni osallistuja sai varmasti pohdittavaa digitalisaation tuomista mahdollisuuksista ja haasteista. Futuricesta jäikin hyvä kuva yrityksenä, joka on ennakkoluulottomasti tarttunut nykypäivän digihaasteisiin. Yhtenä esimerkkinä on “blockchain” -teknologian hyödyntäminen palkanlaskennassa (Tivin juttu aiheesta).