Tapahtumat

Atkins järjestää vuoden aikana useita erilaisia tapahtumia, joista osa on suunnattu pelkästään jäsenistöllemme. Meidät voi löytää myös esimerkiksi Helgan Fuksiaisista sekä muista opiskelijatapahtumista, joissa yhdistyksemme on pitämässä rastia.

Atkinsin tapahtumat ovat täysin häirintä- ja kiusaamisvapaita, ja niissä on aina erikseen nimetty häirintäyhdyshenkilö, johon voit ottaa yhteyttä ongelmatilanteessa.

Pysyt parhaiten perillä Atkinsin tulevista tapahtumista seuraamalla meitä sosiaalisessa mediassa!

Vuosijuhlat

Vuosijuhla on vuoden arvokkain juhla, jossa juhlistetaan yhdistyksen menneisyyttä ja tulevaisuutta, nykyhetkeä unohtamatta. Vuosijuhliin kokoontuvat niin nykyiset kuin jo valmistuneet atkinslaiset, sekä muut yhdistyksen ystävät ja yhteistyökumppanit.

Juhlaillan aikana nautitaan kolmen ruokalajin suussa sulava illallinen ja hyviä juomia mitä parhaassa seurassa. Juhlahumuun kuuluu perinteisesti myös puheet sekä laulut.

Seuraavan kerran vuosijuhlat järjestetään 24.9.2022, kun Atkins täyttää 42 vuotta. Ajoissa ilmoittautuminen vuosijuhliin on suositeltavaa, sillä juhlatilan kapasiteetti on rajallinen. Atkinsin jäsenet voivat ostaa illalliskortin itselleen alennettuun hintaan. Löydät liput Kide.appista.

Tapahtuman pukukoodi on juhlapuku eli frakki tai tummapuku tai pitkä iltapuku. Jäsenemme voivat kiinnittää rintaansa myös keltamustan järjestönauhan, jonka voit hankkia itsellesi Atkinsin toimistolta.

Helgan 8 Päivän Wappu

Haaga-Helian opiskelijajärjestöillä on tavallisesti oma tapahtumapäivänsä osana vappua, niin myös meillä! Atkins osallistuu Helgan 8 Päivän Wappuun jo legendaksi muodostuneella LVL UP Approlla, jota on järjestetty vuodesta 2019 alkaen.

LVL UP Approt ovat peliteemainen hassunhauska rasti- ja baarikierros, jossa osallistuja voi ansaita jopa kolme erilaista haalarimerkkiä yhden appron hinnalla. Jokaiselle suoritusvuodelle on olemassa omat merkkinsä, mutta tähän asti suoritusmäärä on pysynyt samana kaikille. Pysy siis kuulolla keväällä, sillä tätä tapahtumaa et halua missata!

Jäsentapahtumat

Järjestämme erilaisia jäsentapahtumia, joihin kaikki jäsenemme ovat tervetulleita tutustumaan toisiinsa ja pitämään hauskaa yhdessä. Ohjelmassa on ollut vuosien saatossa esimerkiksi karaokeiltoja, haalarimerkkien ompelua, lautapelejä, lajikokeiluja sekä muuta mukavaa.

Kuulemme myös mielellämme tapahtumatoiveita, joten kerro ihmeessä meille, jos mieleesi tulee jotakin hauskaa, jota voisimme kokeilla yhdessä! Jäsentapahtumiimme saavat osallistua kaikki jäsenemme ja ulkojäsenemme. Lisätietoa Atkinsin jäsenyyksistä löydät täältä.

Sitsit

Sitsit ovat hauska ja perinteinen opiskelijoiden akateeminen pöytäjuhla, jossa syödään, lauletaan juomalauluja ja pidetään hauskaa.

Atkins järjestää aina juuri aloittaneille tietojenkäsittelyn opiskelijoille fuksisitsit, eli tuttavallisemmin Mitkä v*tun sitsit?!, joiden tarkoituksena on tutustuttaa uudet fuksimme toisiinsa sekä tietenkin sitsien tapoihin ja perinteisiin.

Järjestämme vuosittain myös kaikille avoimia teemaltaan vaihtuvia sitsejä, joista viimeisimpänä mainittakoon Kieltolaki-sitsit, Kauhujen Tivoli -sitsit sekä Sture ry:n kanssa yhteistyössä toteutetut Random-sitsit.

Sitseillä tärkeää on hauskanpidon lisäksi ottaa huomioon oma pöytäseurue sekä muut sitsaajat, joten tutustuthan ennakkoon alla olevaan Atkinsin sitsietikettiin. Huomioi kuitenkin, että sitsien säännöt saattavat vaihdella hieman sitsien välillä, joten on tärkeää kuunnella, kun sitsien toastmaster käy säännöt läpi sitsien alussa. Sitseillä on perinteisesti läsu, eli lauluvihko, joten älä huoli, jos et osaa jokaista juomalaulua ulkoa!

Muista myös, että vaikka sitseillä on tarjolla kolmen ruokalajin illallinen, ei sitseille kannata saapua nälkäisenä: ruokailu on usein toteutettu opiskelijabudjetilla. Huomioimme osallistujien allergiat ja ruokavaliot parhaamme mukaan, joten ilmoitathan niistä lipun oston yhteydessä.

Sitsietiketti

Pukukoodi: ilmoitetaan tapahtuman kuvauksessa. Harvoin sitseillä on haalarit pois lukien Mitkä v*tun sitsit (fuksisitsit)

1. Älä ole myöhässä. Myöhästymisestä sakotetaan.

2. Pukeudu pukukoodin mukaan.

3. Toastmasterin ohjeita ja sääntljä tulee noudattaa

4. Puheenvuorojen ja laulujen aikana ei jutella, syödä tai juoda.

5. Pöydästä ei saa nousta ilman Toastmasterin lupaa.

6. Puheenvuoroa pyydetään Toastmasterilta viittaamalla. Muista esitellä itsesi. 

7. Lauluja pyydetään kuten puheenvuoroakin ja laulun pyytäjän aloittaa laulun. Lauluja varten sitseillä löytyy pöydistä lauluvihkot. 

8. Laulun jälkeen skoolataan. Toastmaster antaa skoolausohjeet joita noudatetaan mutta perussääntönä on että skoolatessa laseja ei kilistellä, pelkkä lasin kohotus riittää.

9. Sitseillä on käytössä huudahduksia jotka elävöittää laulamista. Huudahdusten tulee sijoittua säkeistöjen väliin eikä niiden tulisi häiritä laulun luonnollista kulkua. Huudahdukset ovat:

”Mellansup” Yksi kulaus omasta juomasta, ei skoolausta
”Tempo” Korjaa, nopeuttaa tai hidastaa laulun tahtia hyvän maun rajoissa.
”Omstart” Kehottaa laulajia aloittamaan säkeistön tai laulun alusta.

10. Käyttäydy kohteliaasti muita kohtaan ja ota muut sitsaajat huomioon.

HUOM! Sitseillä ei ole tapana taputtaa vaan voi esimerkiksi hakata käsillä pöytää tai tömistellä jalkoja.

Ystikset

Atkins ja HSOY ry järjestävät perinteisesti yhdessä ystävänpäiväjuhlat eli Ystikset. Tapahtuman konsepti on vaihdellut hieman vuosittain perinteisistä baaribileistä aina ulkona pidettäviin ystävänpäivän talviolympialaisiin.

Suomen Pienimmät Approt

Atkins ja HSOY ry lanseerasivat Suomen Pienimmät Approt syksyllä 2021. Tapahtuma järjestetään tänä syksynä toista kertaa 30.8.2022. Nimi ”Suomen pienimmät” viittaa Suomen pienimpään postinumeroon, 00100, ei approjen kokoon. Seuraa tapahtumaa Instagramissa pysyäksesi kärryillä approjen lipunmyynnistä ja mahdollisista arvonnoista! #hoplaa

Suomen Pienimmät Approt